Een ‘wonder-vol’ 2018

Het jaar loopt op zijn einde en we denken dankbaar terug aan de vele leuke en minder leuke momenten in 2017. We hebben samen gelachen en geweend, we waren kwaad en we waren gelukkig, we hebben geruzied en het weer goed gemaakt, we waren blij en ook treurig, hebben getwijfeld en hebben ons ook vastgelegd. Verschillende dromen gingen in vervulling en andere niet. We zijn heel dankbaar voor het jaar 2017.

Voor ons was het een groot doorbraakjaar met de Contextuele Training naar Craemer en Craemer.
Het Vervulde Relatieweekend waren zowel in het voorjaar als in het najaar een enorm succes. De deelnemers konden echt weer de verschillen tussen de geslachten respecteren en achten. Dat resulteerde in enorme goede feedback van de deelnemers. Singles die deelnamen meldden ons dat ze nu wel weer in vervulde relatie waren, zelfs al hielden ze dat voorheen absoluut niet voor mogelijk. Koppels meldden ons dat ze weer veel dichter bij elkaar gegroeid waren. Ook de Contextuele Groep was een groot succes. Meer dan 50 deelnemers zijn op weg om echt weer aan het stuur van hun eigen leven te gaan zitten. De eerste gemeenschappelijke contextuele dag was een mega succes.

We nemen afscheid van 2017 en stemmen alle ervaringen en gebeurtenissen toe. De laatste dagen van het jaar gebruiken wij zoals gewoonlijk om ons op het nieuwe jaar te focussen. Voor ons maakt dat een enorm verschil als we onze doelen stellen en kwaliteiten kiezen die ons door het jaar heen begeleiden.

Vroeger hebben we het doelen zetten op zich eerder vermeden. We vonden steeds dat doelen zetten druk veroorzaakte. Er ontstond echter het gevaar dat we onze gestelde doelen niet haalden en dat we zodoende gefaald hadden. Zo hebben we veel meer gewoon van dag tot dag geleefd, de resultaten bleven klein maar alles wat we bereikten voelde als normaal en die zaken hebben we nauwelijks nog gewaardeerd. De gedachte dook dan ook vaak op, en misschien ken je dat wel, van ‘ik krijg niet wat ik wil’ of ‘ de wereld is onrechtvaardig, kijk wat anderen hebben en dat is voor mij onmogelijk’. Dikwijls is het zelfs zo dat mensen wel denken en voelen dat ze niet krijgen wat ze willen, maar ook niet echt weten wat ze eigenlijk willen.

Vandaar is doelen zetten een duidelijke sterkte, want daar begint alles. Je richt je vizier op het doel en je weet waarheen je gaat. Dit is heel anders dan gewoon een goed voornemen (waar je meestal al weet dat je het bij de eerste voorwaarde vervullen opgeeft).

Sinds wij onze doelen duidelijk stellen en weten waar het naartoe zal gaan, zijn onze resultaten duidelijk beter en bereiken we onze doelen ook sneller. En wat gebeurt als we een doel eens niet bereiken? De meeste mensen beginnen dan met zichzelf de grond in te boren en zichzelf klein te maken en stoppen vaak met doelen zetten. Doch zo handelen leidt niet tot een verandering.

Wat wij doen als we een doel niet bereiken is onderzoeken wat tussen ons en het bereiken van het doel stond. We beginnen met onszelf te onderzoeken (omdat we weten dat we zelf aan het stuur van ons leven zitten).
Zo kan het zijn dat we bvb een financieel doel niet bereiken omdat we een negatieve mening over rijkdom, over geld of over rijke mensen hebben. En dan creëren we angst om afgewezen te worden als we ongelofelijk succesvol zijn (omdat we ervan uitgaan dat andere mensen ook zo denken). Angst om afgewezen te worden is enorm populair, heel veel mensen kennen dit, eender of dit nu over rijkdom, religieuze overtuigingen, anders handelen enzovoort gaat.
Toch wordt men steeds door iemand afgewezen.
De waangedachte dat je door niemand kan worden afgewezen maakt het ons enkel mogelijk bepaalde dingen niet te hoeven doen. Wat ook ok is. Je kan jezelf enkel afvragen of dit de weg is die jij wilt inslaan. Want, wanneer is het voor jou eender of je afgewezen wordt of niet? Het is je eender als je opzet, dat waarvoor je wilt gaan, groter is dan je angst. En dat kennen we allemaal. Bij ouders is het dikwijls als ze hun kinderen willen beschermen, bij anderen kan het op beroepsvlak zijn en bij nog anderen gaat het om een gedachtengoed. Doch daarvoor moet jij uitvinden wat voor verschil jij in deze wereld wilt maken, waarvoor jij je leven wilt geven.

Wij geven ons leven voor succes en vervulling voor iedereen. We geloven dat dit mogelijk is. En ja, we worden ook afgewezen voor het ‘anders denken’ maar dat weegt helemaal niet op tegen de stroom aan positieve evoluties die we zien bij de mensen om ons heen. Daarvoor worden we graag afgewezen.

Wij gaan in 2018 voor een nieuwe doorbraak met Quo Vadis Coaching en wel om voor iedereen succes en vervulling mogelijk te maken. We hebben door Maria en Stephan Craemer een unieke, zeer natuurlijke filosofie leren kennen die toont hoezeer jij zelf regisseur bent van je eigen leven en je eigen resultaten. Als dit alles in jouw macht ligt, dan heb je ook de macht om van jouw leven een succesverhaal te maken, ongeacht van wat je vroeger hebt beleefd en meegemaakt.

Wij zullen blij zijn om jou in 2018 op één van onze trainingen te ontmoeten en ook jou een succesvol en vervuld leven mogelijk te maken.

Onze kwaliteiten voor dit jaar zijn PRODUKTIVITEIT, PROSPERITEIT en EERBIED VOOR VERSCHIL.

Onze doelen:
- het Vervulde RelatieWeekend op 5-6 mei gaat door met 50 deelnemers. We krijgen een feedbackscore van 9,5/10. Aan Het Vervulde RelatieWeekend in het najaar 2018 nemen 60 mensen deel.
- De Contextuele Groep start weer in oktober 2018 in 3 steden met 80 deelnemers in totaal.
- De Instaptraining op 10-11 februari 2018 in Antwerpen en op 10-11 maart in Roeselare gaat door met 25 deelnemers.

We wensen jou alvast een ‘wonder-vol’ 2018 toe. We wensen jou dat je de weg inslaat die jij wilt inslaan. Je bent een wonderbaarlijk mens, laat je licht schijnen, zodat anderen van jou kunnen profiteren en dat je een inspiratie bent voor deze mensen.

Johan, Déborrah, Maria en alle assistenten

PS: geef gerust hieronder jouw commentaar op de tekst, je kan zelfs jouw doelen schrijven als inspiratie voor anderen.

1 Comment

  1. Miek schreef:

    Ook voor jullie een gezond en gelukkig 2018!
    Veel liefs,
    Miek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *