Dank je, lieve Johan

Brief die ik kreeg van mijn liefste vrouw, DéborrahMijn allerliefste schat,

Whaw, ik bewonder jou. Vorig weekend heb jij het grootste ‘Medewerkers-module’ van de Contextuelle Business Coaching, één van de grootste coachingfirma’s van Duitsland, geleid. Je was niet enkel goed, neen, je was fantastisch. Met jouw professionaliteit en je souvereiniteit heb je heel wat mensen bereikt. Jij bent ook een voorbeeld voor vele mensen. Zo ook voor mij en voor onze kinderen.
Al toen ik je leerde kennen, fascineerde mij jouw doorzettingsvermogen. Als je iets in je hoofd had, zette je dat ook door. Je doet gewoon alles tot het functioneert. Zo was het ook met Contextuele Coaching.
Toen we elkaar net kenden, was je in de coaching opleiding en om je op het examen voor te bereiden, ben je gewoonweg met ‘de contextuele groep’ gestart. Dat je ondanks je twijfels het gewoon hebt gedaan, daar bewonderde ik je toen al voor.
Ook had je het doel ooit als trainer van de Contextuelle CoachingAcademie te werken om zo mensen een leven in succes en vervulling mogelijk te maken. Uiteindelijk heb je alle examens gehaald die je nodig had als Contextuele Coach. En dat was geen makkie, want je behoorde tot het selecte clubje van 20% van de mensen die slaagden voor het examen.

Jouw Contextuele Groep heb je verdergezet en ondertussen heb je een coachingfirma opgericht - Quo Vadis Coaching - om zelf trainingen te kunnen geven en de contextuele filosofie te verspreiden.

Waar je de groep startte met 6 deelnemers, zijn er ondertussen 3 groepen met in totaal 50 deelnemers.
En bovendien vindt er 2x per jaar een super inspirerend ‘Vervulde Relatie Weekend’ plaats. En dat alles heb jij opgebouwd naast jouw hoofdberoep als osteopaat.

Steeds heb je uitgeprobeerd wat functioneert en wat niet functioneert en steeds meer dat gedaan wat functioneert. Was dat steeds makkelijk voor jou? Neen, en toch dacht je nooit aan opgeven, je opzet voor succes en vervulling was en is veel groter.

Voor je visioen en jouw gezin heb je veel opgegeven. Je doet minder sport, je ziet je vrienden veel minder en hebt enkele van je hobby’s opgegeven. Elk vrij moment heb je gebruikt voor je familie.
Dit was nu je 5de weekend op rij dat je op weg was. En ik dank jou dat je dit allemaal doet om jouw gezin een wondermooi leven mogelijk te maken.
Dank je dat je het mogelijk maakt dat ik thuis kan blijven bij de kinderen. Onze 3 kindjes hebben alles wat ze nodig hebben.
Dank je dat je ervoor zorgt dat we ook heerlijke vakanties samen kunnen beleven, dat we in een mooi huis met een tuin wonen. Jij maakt mij dat leven mogelijk wat ik al van jongs af van droomde.

Voor jou is het niet altijd even eenvoudig altijd terug afscheid te nemen van mij en je kinderen en dagen aan een stuk weg te zijn.
Bedankt dat je dit alles op jouw schouders neemt. Jouw kinderen houden van jou. Onze oudste dochter Juline wijkt geen meter van jouw zijde af als je hier bent. Als je weg bent telt ze de dagen tegen dat je terug bent.
Als je thuis bent speel je met de kinderen en je houdt ervan tijd met hen te door te brengen. Jij bent zo een liefdevolle vader.

Het is natuurlijk niet altijd gemakkelijk voor mij, zo veel alleen met de kinderen te zijn maar toch ben ik jou zo dankbaar voor alles wat je voor ons en mij doet. Ook ben je een liefdevolle echtgenote, als de kindjes slapen neem je tijd voor mij, je luistert naar mij, we praten en lachen met mekaar. Jij bent niet alleen maar mijn echtgenote, maar ook mijn beste vriend, met die ik alles kan delen. Voor jou is het allerbelangrijkste dat ik gelukkig ben. En als ik weeral probeer met al mijn negatieve gevoelens dat te krijgen wat ik wil, dan stop je mij, waarvoor ik jou zeer dankbaar ben. Want daardoor is het voor mij sneller mogelijk uit mijn negatieve gevoel te komen en we kunnen ons conflict samen oplossen.
Dankzij jouw potentie, jouw liefde en jouw vrijgevigheid is het voor ons mogelijk een vervulde relatie te hebben en daarmee ook vervulde familie te leven.

Hartelijk dank.
Ik hou van jou en ik ben gelukkig!

Déborrah

8 Comments

 1. Katelijne Wille schreef:

  Heel mooi en ontroerend, Déborrah! Jullie zijn een fantastisch koppel en heel inspirerend voor ons allemaal! Dank u wel voor de ontzettend lieve en dankbare woorden die je schreef ter attentie van je dierbare echtgenoot 🙏❤️👍!

  • Johan Schelpe schreef:

   Dank je, lieve Katelyne.

  • Katelijne Wille schreef:

   Dag Déborrah! Ik heb met veel ontroering de brief gelezen die je naar Johan schreef. Ik herken zoveel in je verhaal van wat ik 20 jaren geleden met Bart beleefde. Gedurende bijna tien jaar was hij constant op reis en zat ik thuis, eerst met twee en dan met drie kleine kindjes, heel veel alleen. Ik herinner me hoe ik het soms moeilijk vond om voor alles alleen te staan. In tegenstelling tot jou, zette ik mij regelmatig in een slachtofferrrol omdat ik herkenning nodig had voor wat ik deed. Ik vind merkwaardig de manier waarop je je dankbaarheid en je positiviteit al kunt uitdrukken naar Johan, maar ook naar het leven, toe.
   De dag van vandaag, en mede dankzij de Contextuele Coaching, besef ik ten volle hoeveel deze ervaringen mij sterker gemaakt hebben en me de weg hebben getoond naar de dankbaarheid .
   Bart is ondertussen gestart in een nieuwe job in het buitenland en is veel op reis. Onze twee oudste dochters zitten ook in het buitenland voor zes maanden . Ik voel me nu diep gelukkig en dankbaar dat ze zoveel kansen mogen krijgen.
   Contextuele Coaching helpt ons dagelijks in onze manier om naar de gebeurtenissen te kijken en hoe we daarop reageren. Jullie hebben ons daarin veel geholpen waarvoor onze oprechte dank 🙏.

 2. Rondelez William schreef:

  Jou brief maakt indruk,vlotjes in het nederlands,de weg die jullie samen al afgelegd hebben is indrukwekkend .Doelen werken echt,en ik ben dankbaar dat ik er aan mocht meewerken.Dikke proficiat

 3. Inge Verstreken schreef:

  Je mooie woorden, vol liefde geadresseerd aan Johan, raken mij ook, Déborrah. Het is knap hoe je voor jullie allebei zowel de moeilijke kanten, als de zonzijde belicht. Telkens opnieuw kunnen en durven kijken naar jezelf, onderzoeken wat er speelt en tegelijkertijd de andere steeds weer kansen geven en ‘open’ blijven… daarin schuilt alvast een deel van ‘het’ geheim. Fijn dat jullie dat zo mooi leven en samen uitdragen! Ik wens jullie alle liefs en goeds!

 4. Koen schreef:

  Bijzonder om te lezen, mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *