Voor alle moeders

Liefste moeder(s) van de wereld,

Vol dankbaarheid kijk ik naar wat jij voor mij deed. Een volle overgave voor mij als kind en jongen. Nooit heb ik het beseft, want het was voor mij zo evident. Je bracht me ter wereld, leerde me lopen en spreken, luisterde vol begrip naar al mijn verhalen. Als er iets was op school, op de voetbal of tussen de kameraden, dan was je er steeds. En zelfs al was ik in de puberjaren niet de makkelijkste van de klas, je bleef nog in mij geloven.
Toen vond ik dat allemaal evident, alsof het mijn recht was als kind.
Nu zie ik mijn liefste vrouw, Déborrah voor onze 3 jonge spruiten zorgen. Ik zie haar overgave en haar onmenselijk geduld met de kinderen. En ik besef wat voor een taak jullie moeders volbrengen. Ik als vader kan spelen, ravotten en leuke dingen doen, maar als jij er niet bent begint het serieuze werk. Kinderen willen eten, douchen met kleren aan, niet slapen, schreeuwen als ze niet krijgen wat ze willen, eindeloze verhalen, TV kijken en spelletjes spelen, niet opruimen en aan alles zitten wat voor grote mensen is.
Nu pas begrijp ik wat moeders doen, wat moeders betekenen.
Met oneindig veel bewondering kijk ik naar jullie speelse manier om dit alles voor elkaar te krijgen. En dan is er maar één woord die past: DANK!

DANK JE aan mijn moeder, DANK JE aan Déborrah, de moeder van mijn kinderen, DANK JE aan alle moeders van de wereld.
Zonder jullie zou het geen leven zijn.

Johan

7 Comments

 1. Carine schreef:

  Hartverwarmend mooi en oprecht!

 2. Hanne schreef:

  Mooi!
  Dankjewel Johan!

 3. Maria schreef:

  Zo mooi! Dankjewel, Johan, voor deze prachtige woorden! X

 4. Marie Jeanne schreef:

  Smelt… dit komt binnen. Dank Johan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *